Followers

Thursday, 25 December 2014

banjir 2014

Assalamualaikum.
as we all know sekarang ni musim hujan yang sangat teruk kan.
banjir sana sini hmmmmm especially belah pantai timur.
 risaunya. family semua ada kat sana and aku kat sini tido tempat selesa 
hati ni meraung nak balik tolong apa yang patut.
if only i can do something for them.
anak2 yang besa semua busy .. 
sorang kat puncak alam.(me), abah x kasi aku balik ,
aku nak balik tp disebab kan aku ni pompuan and sorang je drive balik lagi abah aku bertambah risau.
so nak sedapkan hati dorang aku stay..
kalau tak dah lama aku balik ni. hmmm  dugaan - Mu Ya-Allah.
harap sangat x ada apa2 jadi kat family . 
risaunyaaa.. hmmmm makan ke dorang?, mandi ke?, sehat ke?
adik2 aku semua kecik2 lagi . hmmm
yang sorang tu kat sabah.. flight lambat lagi.. 
yang sorang lagi lelaki tu kerja . kat kapal mcm mana nak balik. hmmmmm
aku je la pun paling dekat dengan dorang. and lepas aku siapkan semua2 ni aku nak balik aku x kire apa nak jadi .. janjji aku boleh tolong dorang. what ever it takes.. i will go home and meet them ..
aku x nak jadi anak yang ada time senang je. time susah x nampak muka. 
NO! thats not me! aku nak balik... nak settlekan semua kerja2 ni and go straight home. 
my mom need me. my dad need me. my little brother and sister need me.
i will go home. dun worry. 

and please BE SAFE!!
PLEASE..

Tuesday, 23 December 2014

Semester 5

Assalamualaikum,
Busy busy busy.
Ni dah semester 5 . Kiteorg dah start prepare untuk degree show next sem. Tajuk semua dah pilih.. phewww and progress die setakat ni sangat laaaaaaa banyak. Nak proceed itu ini dengan lecturer kan. Hmmm
And next sem lagi busy.  I hope it be smooth. And please jgn la ada bende last minute yg x siap nanti. Hmmmmmm
Aannnnndd yeay!!! One more sem to go and bye bye kerja pulak cari uwang..  harap xdek la repeat apa2 amin amin amin. Wish me luck..


P/s: saja je nak post . Haha. 😽