Followers

Thursday, 25 December 2014

banjir 2014

Assalamualaikum.
as we all know sekarang ni musim hujan yang sangat teruk kan.
banjir sana sini hmmmmm especially belah pantai timur.
 risaunya. family semua ada kat sana and aku kat sini tido tempat selesa 
hati ni meraung nak balik tolong apa yang patut.
if only i can do something for them.
anak2 yang besa semua busy .. 
sorang kat puncak alam.(me), abah x kasi aku balik ,
aku nak balik tp disebab kan aku ni pompuan and sorang je drive balik lagi abah aku bertambah risau.
so nak sedapkan hati dorang aku stay..
kalau tak dah lama aku balik ni. hmmm  dugaan - Mu Ya-Allah.
harap sangat x ada apa2 jadi kat family . 
risaunyaaa.. hmmmm makan ke dorang?, mandi ke?, sehat ke?
adik2 aku semua kecik2 lagi . hmmm
yang sorang tu kat sabah.. flight lambat lagi.. 
yang sorang lagi lelaki tu kerja . kat kapal mcm mana nak balik. hmmmmm
aku je la pun paling dekat dengan dorang. and lepas aku siapkan semua2 ni aku nak balik aku x kire apa nak jadi .. janjji aku boleh tolong dorang. what ever it takes.. i will go home and meet them ..
aku x nak jadi anak yang ada time senang je. time susah x nampak muka. 
NO! thats not me! aku nak balik... nak settlekan semua kerja2 ni and go straight home. 
my mom need me. my dad need me. my little brother and sister need me.
i will go home. dun worry. 

and please BE SAFE!!
PLEASE..

Tuesday, 23 December 2014

Semester 5

Assalamualaikum,
Busy busy busy.
Ni dah semester 5 . Kiteorg dah start prepare untuk degree show next sem. Tajuk semua dah pilih.. phewww and progress die setakat ni sangat laaaaaaa banyak. Nak proceed itu ini dengan lecturer kan. Hmmm
And next sem lagi busy.  I hope it be smooth. And please jgn la ada bende last minute yg x siap nanti. Hmmmmmm
Aannnnndd yeay!!! One more sem to go and bye bye kerja pulak cari uwang..  harap xdek la repeat apa2 amin amin amin. Wish me luck..


P/s: saja je nak post . Haha. 😽

Thursday, 20 February 2014

Change for a better life

Hello.. assalamualaikum..
Hmmm lately aku byk betol fikir.. i dun know why.. sejak xdek keje nak buat ni aku jadi byk sgt fikir.. fikir bende yg sebenarnya x penting pun.
Hmmmm dan sebab aku x byk ckp ni pun sebab aku gaduh ngan mama.. hmm yes aku dr dulu lg selalu je gaduh ngan mama.. x tau la ape bende yg x kene..
Sometime tu ade slah aku and tau2 je lah sometime yg lg 1 tu kan.. hehe..
Actually aku dah penat la gaduh2 ni semua..
Aku fikir2 balik.. bukan aku dpt pape pun.. dpt duit? Emas? Intan? Berlian? Jauh sekali..
So i decided to lower my ego and say sorry to people..
As human being kita kene jugak ubah. X semua kite buat betol yedak?.
And aku pun nak la jugak berubah. Alhamdullilah.  Aku dah boleh pijak ego aku.. heeee. Ya Allah kalau dulu aku x penah berani nak sebut perkataan sorry. Lg2 kalau aku tau tu bukan slah aku..
Tp xpe lah.. people change kan. I feel better now.
Tenang lg. Good effort makes good result kan.

Bye

Saturday, 4 January 2014

new life it is.. i'm struggling for degree now.

hey!, long time no publish..

im sorry.. its been so busy lately.. plus i forgot my email and password.. and too lazy to search into google haha..

and today is my lazy day and no one is here.. so im bored and i decided to find my old email back.. and pooff.. here i am.. publish again.. haha..(poyos much)

owhh okay.. about my degree life.. hmm quite tuff.. but i can get trough it.
 actually its about  the end of semester now.. so its been 6 months im here in Puncak Alam. hmhmhm...
nothing's special here..

actually i kinda miss my family a lot.. yeah.. i've never been this far with my family tho~

but i kinda like it sometime because it taught me how to be independent.. hmm..

so

wish me goodluck then..

bye bye~ :)