Followers

Sunday, 4 November 2012

seeking for a job

Assalamualaikum 
sekarang ni dah dekat sebulan aku cuti lepas abes diploma. :(
kerja  x dapat2 lagi.
aku makin lama. makin bosan pulak duduk umah ni. 
aku ingt nak la jugak cari kerja before sambung ke degree ni. nak cari duit poket ckit2 
nanti confirm nak shopping2 semua. 
hmmm..
tapi kat area kemaman ni ssh cikit la pulak nak cari kerja graphic designer.
actually aku cari kerja ni. bukan sebab apa.
ni sebab aku nak cari pengalaman, 
cari duit,
isi masa aku ni haaa
and x nak menyusahkan mama ngan abah.
aku dah mula rasa malu pulak
nak mintak abah dah. 

aku ingt nak try cari kat kuantan pulak.
tapi kalau kat kuantan masalah cikit lah. 
hmmmm
rumah sewa, minyak, api, air hmmm..
kalau dapat kerja dekat2 kan bagos.

hari tu dah hampir dapat dah. die panggil
soh buat sample design semua. 
tapi knp sampai hari ni die x call?
hmmm maybe die x nak kot :( 
teruk ke design aku?


hmm besok nanti aku nak try cari lagi. this time aku nak dapat la jugak.
aku x nak la kerja mcm pasaraya semua tu
 bukan memilih
tapi kerja mcm tu aku x bleh nak kaitkan ngan pembelajaran aku
so dats y aku nak cari yang berkaitan. 
senang ckit nanti bila dah masok belajar.
and nak kerja kat tempat yang permanent nanti kan. 
:) 

wish me luck for tomorrow :D 

No comments:

Post a Comment