Followers

Tuesday, 20 November 2012

i got the job :D

yeay! alhamdulilah 
finally!. 
dapat jugak aku kerja. 
walaupun dekat kuantan :( 
ssh betol dapat kerja kat kemaman sana. haih.
saya sudah bergelar miss graphic designer sekarang :D 
hehe..

tapi dah dekat 3 minggu aku kerja ni sebenarnya haha..
baru nak up blog :P
setakat ni alhamdullilah. bos pun baik .
aku selesa kerja kat tempat tu. :) 
cuma masalah jarak rumah sewa ngan tempat kerja je jauh. 
haih.
aku duduk kat indera mahkota 6 . 
dah bekerja dekat semambu. jauh kan
so terpaksa la aku ulang alik.
minyak kereta jgn ditanya lah hehe
mmg mcm air keluar die. 
tu lah aku ingt nak isi tangki tu ngan air je. 
jimat la ckit kan hehe.. 

so buat masa terdekat ni aku rasa aku stay rumah sewa ni dulu.
kalau nanti jumpa yang dekat-2. 
aku mungkin pindah. :)
daripada aku goyang kaki tambah lemak kat umah baik lah aku cari kerjakan. 
hehe. tambah pengalaman kata org. hehe.


i'm a small girl in this big-2 world  :D
who try to find her own life to live with . 

pray for my success :) 
i have a big dream and i'll try to make my dream come true. 
amin. 



Sunday, 4 November 2012

seeking for a job

Assalamualaikum 
sekarang ni dah dekat sebulan aku cuti lepas abes diploma. :(
kerja  x dapat2 lagi.
aku makin lama. makin bosan pulak duduk umah ni. 
aku ingt nak la jugak cari kerja before sambung ke degree ni. nak cari duit poket ckit2 
nanti confirm nak shopping2 semua. 
hmmm..
tapi kat area kemaman ni ssh cikit la pulak nak cari kerja graphic designer.
actually aku cari kerja ni. bukan sebab apa.
ni sebab aku nak cari pengalaman, 
cari duit,
isi masa aku ni haaa
and x nak menyusahkan mama ngan abah.
aku dah mula rasa malu pulak
nak mintak abah dah. 

aku ingt nak try cari kat kuantan pulak.
tapi kalau kat kuantan masalah cikit lah. 
hmmmm
rumah sewa, minyak, api, air hmmm..
kalau dapat kerja dekat2 kan bagos.

hari tu dah hampir dapat dah. die panggil
soh buat sample design semua. 
tapi knp sampai hari ni die x call?
hmmm maybe die x nak kot :( 
teruk ke design aku?


hmm besok nanti aku nak try cari lagi. this time aku nak dapat la jugak.
aku x nak la kerja mcm pasaraya semua tu
 bukan memilih
tapi kerja mcm tu aku x bleh nak kaitkan ngan pembelajaran aku
so dats y aku nak cari yang berkaitan. 
senang ckit nanti bila dah masok belajar.
and nak kerja kat tempat yang permanent nanti kan. 
:) 

wish me luck for tomorrow :D