Followers

Wednesday, 12 December 2012

dunia aku sekarang

alhamdullilah.
okay.
walaupun gaji aku sikit.
aku nak kumpul pengalaman tu yang penting
dan alhamdullilah jugak bos aku bukan org yang kedekut ilmu.
die pun mcm berharap dengan aku.
mmg agak ssh nak jumpe bos yang mcm ni,
:)
naseb baik aku jumpe. 
weeee~ 
besok die nak kiteorg ada kursus printing pulak
yeay! 
aku apply jadi graphic designer
aku dpt belajar printing, aku dpat belajar correl draw. :)
alhamdullilah. 
walaupun die cina.
die x anggap aku mcm org lua pun
 aku harap . aku pun dpt lah tolong ringgankan kerja2 die :)
thnk you kevin~ 

die layan aku mcm aku anak die pulak :)
belikan aku nes , cume slh beli ori je
 gua suka latte meyh~
haha.. 

slow2 panjat bukit. nanti sampai la atas kan :D 
doakan kejayaan aku :)
aku ingt nanti aku dah kaye aku nak belikan rumah untuk parent aku :)
aku dah byk menyusahkan dowang. 
(ckp pasal bende lame, air mate aku mcm air terjun terus -.-" )


insyaallah satu hari nanti. 
:) 

Tuesday, 20 November 2012

i got the job :D

yeay! alhamdulilah 
finally!. 
dapat jugak aku kerja. 
walaupun dekat kuantan :( 
ssh betol dapat kerja kat kemaman sana. haih.
saya sudah bergelar miss graphic designer sekarang :D 
hehe..

tapi dah dekat 3 minggu aku kerja ni sebenarnya haha..
baru nak up blog :P
setakat ni alhamdullilah. bos pun baik .
aku selesa kerja kat tempat tu. :) 
cuma masalah jarak rumah sewa ngan tempat kerja je jauh. 
haih.
aku duduk kat indera mahkota 6 . 
dah bekerja dekat semambu. jauh kan
so terpaksa la aku ulang alik.
minyak kereta jgn ditanya lah hehe
mmg mcm air keluar die. 
tu lah aku ingt nak isi tangki tu ngan air je. 
jimat la ckit kan hehe.. 

so buat masa terdekat ni aku rasa aku stay rumah sewa ni dulu.
kalau nanti jumpa yang dekat-2. 
aku mungkin pindah. :)
daripada aku goyang kaki tambah lemak kat umah baik lah aku cari kerjakan. 
hehe. tambah pengalaman kata org. hehe.


i'm a small girl in this big-2 world  :D
who try to find her own life to live with . 

pray for my success :) 
i have a big dream and i'll try to make my dream come true. 
amin. 



Sunday, 4 November 2012

seeking for a job

Assalamualaikum 
sekarang ni dah dekat sebulan aku cuti lepas abes diploma. :(
kerja  x dapat2 lagi.
aku makin lama. makin bosan pulak duduk umah ni. 
aku ingt nak la jugak cari kerja before sambung ke degree ni. nak cari duit poket ckit2 
nanti confirm nak shopping2 semua. 
hmmm..
tapi kat area kemaman ni ssh cikit la pulak nak cari kerja graphic designer.
actually aku cari kerja ni. bukan sebab apa.
ni sebab aku nak cari pengalaman, 
cari duit,
isi masa aku ni haaa
and x nak menyusahkan mama ngan abah.
aku dah mula rasa malu pulak
nak mintak abah dah. 

aku ingt nak try cari kat kuantan pulak.
tapi kalau kat kuantan masalah cikit lah. 
hmmmm
rumah sewa, minyak, api, air hmmm..
kalau dapat kerja dekat2 kan bagos.

hari tu dah hampir dapat dah. die panggil
soh buat sample design semua. 
tapi knp sampai hari ni die x call?
hmmm maybe die x nak kot :( 
teruk ke design aku?


hmm besok nanti aku nak try cari lagi. this time aku nak dapat la jugak.
aku x nak la kerja mcm pasaraya semua tu
 bukan memilih
tapi kerja mcm tu aku x bleh nak kaitkan ngan pembelajaran aku
so dats y aku nak cari yang berkaitan. 
senang ckit nanti bila dah masok belajar.
and nak kerja kat tempat yang permanent nanti kan. 
:) 

wish me luck for tomorrow :D 

Monday, 22 October 2012

next step , big step

hmm..
now dah lebih kurang seminggu aku duk umah goyang kaki.
dalam otak asyik fikir nak keje.
setakat ni aku try apply ikot tenet ni je. 
bosan gile .
tido pun asyik bangun lambat.
dah bosan2. aku kemas rumah.
bosan lagi aku pegi kemas dapur.
nak kemas blakang umah hari asyik nak hujan je. 
nak cari kerja!! 

owhh btw, aku dah isi borang penerapan uitm tu
1st choice aku - graphic
2nd- landskap.(mcm best plak kos ni, aku ni plak jenis suke kemas2), 
kalau dulu time skolah2 aku duk bilik sowang2. bleh kate setiap minggu aku ubah kedudukan katil ,almari, meja  aku. mcm2 aku buat. haha.. 
(yg penting aku buat sowang, kuatkan aku ^ ^)
3rd- aku amek pasal bisnes2. ( da lupe plak name die.)

wish me luck on that okay ^ ^

maybe next month aku nak try naseb dekat kuantan.. hehe.. 
kalau bleh aku dah mls nak bawak kereta pegi sane. serabut lah dengan saman semua grrr.. 
dah letak tiket pun, saman jugak. saket ati. mule-mule  aku baya la jugak.
dah last-last nampak melampau sgt aku mls nak bayar dah.
bukan diorang xtau kat situ tempat student.
diorang x tau kot ape makne perkataan student tu. 
kene soh dowang pegi sekolah balik kot. 
hmm.. okay lah.. 
 gotta go. bye bye 





Saturday, 20 October 2012

togetherness :)

heeeee ^ ^
enjoy scrolling :D




































HELLO KITTY PERFUME STORY BOARD TVC (PROMO)

This is my TVC :) 
  you can check out this link top see the TVC (promo) :) 
http://www.youtube.com/watch?v=oF888qEZgcI&feature=youtu.be




Duration : 2 second
video: Close shot
Audio: -
FX: -
Music: Nina L'Elixer
Supers: -
Vo : -

Duration : 1 second
video: Medium shot
Audio: -
FX: Magic sparkling
Music: Nina L'Elixer
Supers: -
Vo : -


Duration : 3 second
video: Full shot
Audio: -
FX: Blur (fantasy world)
Music: Nina L'Elixer
Supers: -
Vo : -

Duration : 3 second
video: Full shot
Audio: -
FX: Blur (fantasy world)
Music: Nina L'Elixer
Supers: -
Vo : -
Duration : 3 second
video: Full shot
Audio: -
FX: Blur (fantasy world)
Music: Nina L'Elixer
Supers: -
Vo : -


Duration : 2 second
video: Full shot
Audio: -
FX: Blur (fantasy world)
Music: Nina L'Elixer
Supers: -
Vo : -

Duration : 1 second
video: Full shot
Audio: -
FX: Blur (fantasy world)
Music: Nina L'Elixer
Supers: -
Vo : -
                            


Duration : 3 second
video: Full shot
Audio: -
FX: Blur (fantasy world)
Music: Nina L'Elixer
Supers: -
Vo : -

Duration : 3 second
video: Full shot
Audio: -
FX: Blur (fantasy world)
Music: Nina L'Elixer
Supers: -
Vo : -

Duration : 3 second
video: Full shot
Audio: -
FX: Blur (fantasy world)
Music: Nina L'Elixer
Supers: -
Vo : -

Duration : 2 second
video: Full shot
Audio: -
FX: -
Music: Nina L'Elixer
Supers: -
Vo : -

Duration : 3 second
video: Full shot
Audio: -
FX: -
Music: Nina L'Elixer
Supers: -
Vo : -

Duration : 3 second
video: Full shot
Audio: -
FX: -
Music: Nina L'Elixer
Supers: -
Vo : -

Duration : 3 second
video: Full shot
Audio: -
FX: Blur (fantasy world)
Music: Nina L'Elixer
Supers: -
Vo : -