Followers

Wednesday, 22 June 2011

abah.. mama!!!....i love u ...windu...


winduu nyer kat abah.... selalu col abah bab nak mintak wet jew..-.-..
jahat toll aku... aku nakk balikk ... huurmmm windu gle kat dowang...
tiap kali aku windu dowang mesty aku teringat zaman kecik2. aku selalu dapat kiss ngan abah..ngan mama..
majok2 ngan dowang.. bab x pat coklat.. p last2 dapat jugak.... puas mengamuk bab x pat coklat.. mama peluk2.. uuurrmmm.... nakk lagyy..nak lagy....(crying) 



dulu time kecik2. abah cite aku selalu kaco die keje... hik..hik.. anak sulong la katekan.. 
nak ikot abah keje.. sampai abah benti keje..pastu keje kat umah je.. kesian abah... 
abah selalu pesann. blaja baik2.. tapi aku degill.. kuat main... g skolah semate2 nak g main,.. hahhaaXD balik kene marah.. p aku rilek je... wat x degr je dowang bebel...
pastu usik2 perot abah yang buncit tu... 
lam ramai2 adek beradekk x dekk sowang pun yang selalu bersihkan abah nyer hutan belantare kat bwah ketiak tu.. hahaXD aku sowang je.. law aku x balik.. hutan tebal la jawabnyer.. aku x kesah.. kotor2 pun abah aku punyer.. kadng2 nenek aku mrah bab terlalu rapat nan abah.. bia la.die abah aku... aku wat x dgr je.. sambil sengih2. 
ade 1 ari tu kan.. aku ngan cousin2 aku n adek2 aku .. p bawak beskal... konon nye nak wat discovery la ..hahhaXD.. kat atas bukit lam kampung kiteorg.. 
pastu daki punyer daki... jumpe la satu kolam... tapi seingt aku kiteorg x mandi kot... tapi kiteorg ade jumpe tulang.. kiteorg ingt tu tulang dinasor.. hahha.. punyer xcited bwak balik nak tunjuk kat abah.. sekali kantoi ngan mama g main kat bukit tu.. dowang ckp bukit tu bahaye...kiteorg rilek je pegy.. mama mengamok...pastu kurung kiteorg lua umah... mule2 menangs bab tkot gelap.... time tu kiteorg balik lewat..
pastu dtg hero kiteorg.. hihi.. abah bukak pintu then soh kiteorg masok bilik... mama mrh gile.. tkot aku tngok... mama sowhh abah pukul kiteorg ngan hanger.. muke sowang2 cuak.. tkot ...
tapi abah x pukul.. die soh kiteorg buat2 nangs.. sakit.. hahhaXD kiteorg tergelak2.. sambil nangs... klaka gile... abah klaka.... suke gurau2.. dah la buncit... buncit un aku syg tu... dulu time duk umah,, aku suke baring atas perot die.. hahha bab bunyi lagu... pastu aku gelak2.. mcm2 lagu lam tu... nak2 time die tydo... mmg lagy rancak lagu .. cam clubbing.. hahaXD really miss dat moment.... aku dah 20 ... 
tapi lantak a.. die abah aku.. aku rase nak dgr lagu aku letak je la atas perut die.. ..
kalu nak cite mmg sampai esok x abes.. 
abah along syg abah... 
abah byk gile backup along...
along x nak wat abah nngs lagy sal along... 
abah x suke die kan.. along dah tinggal die.. sorry along x dgr ckp abah... 
anty abah tue.. along nak abah ngan mama duk ngan along keyh... 
syg abah..^_^mmuuaahh...



Saturday, 11 June 2011

i'm sorry i'm so sad.. i'm sorry my heart is broken because of u.T_T


flash back again..again n again.. aarrghh stupid betoll.. sume sebab  movie tuh.. nape x dek idea lain..
aku dah x leh nak pk sal lain dahh.. aiiishh...gggrrrrr... plezz la weyhh bla la dari idup akuh. bayang-bayang kau asyik menyebok je lam pale otak aku... 

setiap kali aku teringt kau. rase nak bunuh diri kau tau x.. aiishh... u such a stupid!!!  F... 
mcm mane aku  nak lupe kau ekk.. mmg aku benci kau sgt-sgt.. 
bukan kau tu ensem sgt un... nape la aku baik sgt p terime kau dulu.. aiiishh bodoh betol la aku ni pun.
mmg org tngok aku happy. 

dowang x penah tau aku aku rase. sume sebab kau la jantan bodoh!!!! u stupid dummass aaarrgghh .. sumpah tension. asal malam je kau nyebok lam pale otak aku...  x dekk keje lain  ke. aku nak tydo un x senang... 
ko mmg la hapy dah kat sane ngan bini kau.. aku kat cini mcm haram!!! 
aiishhh.. aku dah x rety dahh kau ni.. 
pas aku siap movie nehh.. aku nak kau blah dari idup aku.. 
aku buat ni pun bab aku nak lupe kau.. aku dah x tau mcm mane nak buang muke kau lam pale otak aku nih.. aiiishh.. sumpah kau buruk gile... aku rase nak je bg kaki kat muke kau.. bodoh punyer jantan!!!
mmg kau sowang je ade haty.. aku x dekk.. 


movie maker...sem 4 project



pening...pening... tu je aku bleh ckp.. tension gile.. mmg la selalu pun pening kan kalu wat assgmt sume ni..kalu x pening x panggil assgmnt pulak hik..hik..
tapi kali ni aku rase lagy ssh gile nak mampos.. aargghh.. aku sampai x kua ostell.. x lalu mkn.
sebab assgmnt nih.. gile arh.... first time aku pening sampai nak demam..sebab assgmnt..
assgmnt sem ni paling..paling mancabar bg aku.. 
mane tak nyer.. lecturer x nak drama yg biase-biase.. die nak yg mcm mat saleh punyer..
ade effect-effect jadah sume tu.. gile arhh.. aku un x wape pandai agy photoshop. khidmat senior-senior amat diperlukan....sem ni aku sgt cbuk.. nak kene g peneng shoot gambr agy.. duet pulak x wape nak ade.. 
as a student mmg la kene saba kan.. mmg aku saba.. tapi kadang cam x leh terime hakikat un ade. mmg aku xcited nak wat movie ni.. aku suke sngt..
ye la mane la tau kan kalu menjadi keje aku ni bleh wat duet lak.. maknenyer ade la duet poket ckit
nak shooping2.. ahha..XD sempat lagy kan.. hahaha... 

sumpah kepale aku ngan buntu skang.. kwn2 aku ajak kua aku bleh wat x tau je... mesty dowang terase aty ngan aku kan..sowi la kwn2 sume keyh.. aku bukan xnak kua.. tapi aku
ade keje yg lagy penting dari lepak.. sebelum ni aku bleh lagy lupekan assgmnt nih.. tapi kali ni.. nak tydo assgmnt makn assgmnt.. minum assgmnt.. memikir je keje aku 24 jam.. rase dah x leh nak wat pe dahh.. law aku kua un.. kepale aku asyik penat mikir... anty aku x layan dowang.. lagy terase dowang.. bek aku duk ats katil yang empuk lagy sejuk ngan kipas ni.. cari idea-idea yang bernas tuk movie aku tu... 
wet mara dah tinggal cikit nehh.. maty aku nak g peneng anty.. pau abah la nampaknyer... aiishh.. kesian abah...
untuk minggu ni aku kene siapkan proposal tuk movie tu.. tapi nak siapkan proposal aku kene pk jalan cite dulu.. nak jadikan sinopsis die.. arrrgghhh.. akuu pening... sikit sgt idea aku.. aku tkot cite nih jadi cite yg biase.. yg org bleh pk ape akan jadi next.. aku xnak mcm tu.. aku na bg cite neh lain dari yang lain.. 
aku x nak main2 sem nehh.. aku x nak repeat dahh.. waaaaa. aku serikk... walaupun yang aku repeat tu ctu.. yeee aku repeat ctu.. malu tau x, terase jahil disitu... time skolah aku la A agama.. kang aku paling tercorot... nak ketok2 je pale aku kat dinding.. bodoh..bodoh sgt2 saye ni.. pas ni aku x nak main2 dah... insyaallah. doakan sye ye kwn2.. ^_^.. nanty sye akan update dari semase ke semase sal movie tu yerpp.. 


Wednesday, 8 June 2011

his besday!!! tapi aku x leyh wishh...XD..

sowii awk sye x leyh nak wish besday awk. mesty awk kate sye lupe awk ann.. yess.. mmg tu sye nak wat skang neh.. n sye rase sye dah bleh lupe awk walaupun skit2.. thnks to izzad.. ntah mcm mane dye leh wat sye lupe awk... actually sye lupe rini besday awk.. hahha.... credit to me.. as a gurl.. mmg ssh kan nak lupekan tarikh2 keramat mcm tu kan.. kalu lelaki, dowang mmg wat x amek kesah jep..sye rase bangge bab 4 2 years.. sye x bleh lupe awk.. n now... i did it!!! yeaahhh!!! sye tau un sebab pagy td sye bukak fb then nampak name awkk lam list besday.. ahaks... agak terkejut la kan.. lupe ari ni 8.6.... .. n sye harap awk hapyy.. confrm org yg awk syg tu celebrate kan... bab as a gurl dowang alert sangat  ngan tarikh2 dowang syg neh... n sye pulak terlupe sal besday awkk.. hahaha.. tu bermakne!!! sye da x syg awk.. ahahhaha.... sye syg org len.. yeaahh!!!... sowiii folks.. sye terover xcited.. x penah terjadi sebelum nie..XD.... ..IM SORRY BECOZ I DON'T LOVE U ANYMORE.. enjoy ur day.....



Monday, 6 June 2011

beauty..hurrmm...

4 me.. sume org lam dunie ni cantek.. cume ade sesetengah org tu perasan die tu terlampau cantek n terlampau huduh.. ... sebenarnyer sume org cantek.. tuhan dah buat elok.... n off coz ade sebab Die buat cam tu kan.. kdang2 aku rimas tngok org perasan cantekk.. errkk meluat aku..bak kate abah aku la kan.. dowang law nak wat bini org x cari yg cantek .. dowang cari yg comel.. nak tau knpe??? kowang tanyer la org-org tue.. byk kali abah aku pesan  bende yg same.. tapi mcm bese aku ni jenis x makan saman.. aku wat bodo je.. haha.. sebelum ni aku penah tengok sowang budak pompuan ni.. die pegy kutuk2 budak pompuan.. budak yg die buli tuh.. x wape sempurne... die sumbing x silap aku.. aiiishhh.. kesian aku tgok.. die pegy ketok2 budak tu.. budak tu x melawan cikit un... kesian sgt.. nak menangis aku tgok.. nasib la aku tngok lam vid.. haha.. geram jep aku tengok pompuan tu.. bajet cantek sgt la tu... yg x bleh ble..d ie pegy potong2 nyer rambot budak pompuan tu..kowang try r cari lam u tube. aku lupe lak tajuk vid tu. aku tgok un lam fb... x clap skolah cine kot.... actually aku bukan nak pasan aku ni cantekk.. aku rase aku x dekk la cantek mane un.. bab ramai agy yg lagy cantek dari aku ni haa.. x yah nak bangge sgt la.. tue anty berkedut jugakk.. kubur jugak tempat kitekan.. aku mls la nak ckp sal agame ni.. agame aku un x betol sngt nak sekolakan org .. haha.. mmg x layak la kan.huurmm.. mcm ni la.. moral nyer kat cini.. kite x yah nak menyombong ngan ape yg kite ade. ingt kite ade org lain un ade.. x yah nak membongkak sane sini.. buat org lain meluat... sebab bende tu x  long lasting un....x yah nak bangge sngt... okeyh.. enjoy la lagu nih yerpp.... yg sal vid tu anty aku cari aku letak lam ni...

Saturday, 4 June 2011

holiday ngan family....^_^.. weeee~

dah lame 1 family x spend time together cam neh.. diz time 3 family  jew.. law sume ade lagy happening kan.. huurmm.. x pe..xpe.. next time buat lagy... 4 chalet 4 3 family.. 1 bilik si terune.. 1 bilik si dare. n 2 bilik tok si tue.. haha.. kiteorg lepak kat cherathing je.. sebenarnyer bende ni x rancang un... aku un x tau... pada suatu ptg aku rase sgt busan duduk di ostell yg usang ni. haha.. teramat busan.. terpk plakk windu kat family kat umah... so aku pun kaco la abah aku yg ngah bz keje.... cam beze miscol jepp. aku ckp2.. sembang2.. then aku ckp nak holiday.. benornyer aku majok nan die bab ary tu x pat g kenyir.. sedeyh tau x.. cuty2 kene terperap kat umah je... pastu degr bebelan mama...aiishh.. diikuti bebelan minyak kete asyik abes.. haha.. (keje aku la tu) tapi aku tetap pekakkan telinge.. haha mcm bese .. x gadoh sehari x sah..gado manjew.. bese la.. oke2.. balik mule yg abah td.. pastu aku ajak la abah aku g lepak cherathing.. pastu sedang molek..(ganu sket).. makcik aku dari perak tuh balik kampung.. abah aku ajak la dowang sekali.. so dowang plan2.. aku dah ckp awal2.. law balik x dek wat pe baik aku x yah baik.. mengabiskan beras jew.. law ade even best la jugak x dekk la aku baring jew 24 jam... oke laa.... aku suke tgok adek beradekk abah aku.. bab dowang still perangai cam budak2 lagy.. aku suke bab walaupun dowang dah kawen .. dowang still bleh spend time together. then dowang act cam dowang still duk 1 umah cam dowang mude2. cam kowang adek beradek law lepak same2 .. kinda like dat la.. mulot sowang2 x nak lagy riuh la kan.. haha..^_^... suke..suke... oke.oke.. enough!!!!... skang aku nak tunjuk family besau kiteorg dulu .. ni time raye tau.. tapi ni pun x cukup agy... introducing tengku's n che engku's family..


n dis is my grandsweetmother...


ni pulak my cousin yg same umor ngan aku...
ignore la yg 2 manusie tu haha.. >.<..

law nak cite sal family mmg x abes kan.. haha.. actually aku nyer motif nak tunjuk kat kowang sal holiday tu.. aiiishh.. nak byk pulak nak kene upload. line celcom nehh.. dahh mcm ape dahh... ape kate krang tgok pic2 tuh kat fb je.. haha., tu un law kowang nak tgok a.. ahah... aku x kesahh..line ni mcm kure2 jewpp.. aiishh... okey la... enjoy...