Followers

Sunday, 22 May 2011

fall in love again??? huuurrmm... mayb yes mayb not...

i have a serious broken heart once.. it's like dis world will gonna be the end of my life.. .. i juz can't forget dat 4 da rest of my life.. it;s like im stuck in my own mind 4 ever!!! u now how it's like... u'll think dat ur life is just around the conner. okee!!! stopp!!! bukan ni yg aku nak cite.. aiiishh.. terbawak2. plakk.. i meet some1 else.. dats a good news.. hehe..tapi kiteorg x jumpe lagy.. but aku rase hapy walaupun aku x penah jumpe die..yeahh. kiteorg akan jumpe.. but bukan skang.. mesty kowang pk kan. knpe plakk suke sedangkan x penah jumpe.. haaaaa.. itu la aku nak cite skang ni.. yg aku tau kiteorg mule2 kenal lam ym kot.. haha lebeyh kuang la. x ym fb.. x fb myspace.. rasenyer fb kot.. haha.. mcm mane aku bleh rapat??? kiteorg rapat sebab myb ade chemistry kot. haha.. cewahh.. x dek la.. aku rase bile aku chat ngan die kan.. aku rase cam aku.. x dekk aku nak bertapis2..bese kan org kalu chatting nk nampak baik. nak nampak cantekk nak nampak elok.. die la perfect kan..kan..kann.. tol x ape aku ckpp.. bukan aku sowang cam tu. sume org mcm tu.. but dengan mamat nehh.. aku x penah nak bertapis. aku nak ckp ape pun aku ckp je.. aku cume rase mcm aku bile aku ckp nan die.. huurmm.. sebenarnyer aku x declare pape pun agy ngan die ni.. agak lame jugak la aku tunggu ... bab masalh die jauh sgt... keje la katekan.. aku mls nak control org... die bukan sape2 pun aku nak cntrol2 ann.. hahha.. heeee.~~~ 1 agy.. die ni perasann ciut.. hadoii.. nak je aku ketok2 dahi die bg jendul.. haha.. x dekk sivik betol.. law betol un die kiut bukan aku nak bgtau un.. haha.. actually i kinda like dis guy.. tpi x leh bgtau lagy mcm mane "like" tu.. bab aku un x bleh nak bgtau ... but yeahh i like him.. hehehe.. nak tgok gambarr die x??? huurmm... ahhaha.x payah lagy la.. if da declare or pape anty aku letakk byk2 sampai kowang bosan tgok muke die.. haha.. k daaaa..

Thursday, 19 May 2011

cuty yg mmg x mcm cuty...

bosan betoll cuty nehh. plan2.. nak g kenyir.. pastu x jadik pulak.. adess.. agak bengang laa. p wat bese da la... mals nak wat teruk haha.. bwu2 ni aku g kuala terengganu.. nothing special pun.. busann la.. da la panas.. adess.. kiteorg g try naik bukit puteri jewp. x tau nak p mane.. actually p sane bab ade hal.. dah abes keje sume.. p la melencong kejapp.. oke la.. ni pic yg aku sempat captured kat sane... sowi la yerp aku da lame x update... bukan ape.. malas.. hehehhe..











.. oke.. laa.. dats all.. byk lagy p aku x edit agy...hee~~~.. enjoys..... sowii la
aku kurang spend time kat blog.. hehehe..
daaaa~~.. 

Tuesday, 10 May 2011

noe.. it's all about me oke peeps...

heyy every1.. name aku Che Engku Nur Aida bt Che Engku Aidil... busan la.. xnak wat ayat buku...herrmm.. aku duk kat kemaman,,. no tepon.. hahhah go ask my dad... hihihii.. oke.. kdng2 kowang ade terpk x?? knpe aieda pinky.. knpe pinky.. mesty kowang ingt aku ni suke sagt n finatik ngan colour tu kan...kan..
 jawapan die mmg yes..yes.. and yes.. tapi ade lagy yg special bout dats colour.. mmg dari kecik agy aku suke colour tu.. aku un x tau.. semenjak 2 menjak ni. aku try nak tuka stail kit.. nak pakai itam ke.coklat kew.. make diffrent la kate org kan. ni bab ade org request hahaha.. aku try jew.. herrmm. actually there something behind dat colour.. to me.. colour tu suit aku.. aku x nak bgtau a knpe kan.. let it be a secret 4 my self oke ..^_^.. 

enough 4 dat..

oke.. actually aku nak cite sal flash back yg selalu kaco aku mlm2.. (kinda scary rite hahaha).. if aku x leh tydoo.. falsh back bodoh tu dtg la.. serabut un ade.. n aku akan menangs sampai bengkak mate.. aiishh.. i hate it... rase mcm nak je ilang ingtan tau x.. kdng aku rase cam aku ni such a dummy people ingt mende yg dah lame n mende tu mmg x kan balik jadi mcm biase.. mcm psycho . sumpah rase nak bunuh diri time flash back tu dtg.. aku un x leh dgr yg related sal hal2 lame aku tu .. kalu aku dengr aje.. mule la.. falsh back dtg ..tapi if aku duk lepak nan kwn2 xdek la die dtg.. if aku sowang2 tu die dtg la.. aisshh aku rase aku ni dah gile kot.. kowang mesty tkot ann bace neh sume.. kalu korang ade kat tempat aku nii ape kowang akan wat.. nak cite kat org mmg x la ... better be alone rite.. haha.. as long i have frends i'll be oke.. ( all the flash back is related to my ex...) hurrmm.. stupid ex i ever had..

aku nak sgt jadi budak balik..

if jadik budak2.. aku x yah sebok pk2 sal masalah sume jadah ni.. menyemak kepale otak.. aku busan ngan masalh.. yeahh mmg masalh mendewasekan kite.. but xkan kowang x penah pk nak idup bebas dari maslah.. .. ingt lagy time kecik2 dulu.. bgun tydoo lewat kene marah ngan mama.. tapi muke relex jew.. mandi2.. makan2.. then amek beskal p jalan2 ngan kwn2. masok utan.. main bola... masok longkang.. owwhhh ... snapp aku windu nak wat sume tu agy... gado ngan kwn2. pastu baik balik.. gado agy n baik lagy.. waaaaaa.a.. nak jadii kecik balik... if i can turn back time.. kan best... aku ingt lagy time kecik2.. aku ,kwn2 n sepupu aku..ngan beskal sowang 1.. pegy panjat bukit ane tah.. mcm traveller la. haha.. nak g tempat bwu.. best weehh.. pastu terjumpe ngan rangke ape bende tahh.. kiteorg punyer xcited mcm mende tu fosil la.. haha.. kowang penah tgok cite kampung boy  yg jumpe fosil dinosor tu.. haaa lebey kuang cam tu la.. p kiteorg jumpe kepale jew.. bwk balik umah tunjuk kt mama n abah,,, muke sowang2 x nak lagy bangge la.. last2 kene marh wawawa... bab pegy tempat ntah pape.. hahha.. kene kurung duk luar umah.. haha.. aku windu zaman tu.. if bleh dapt balik.. aku xnak jadi besa da.. dulu cbok nak jadi org besa.. bab nak solek2.. time kecik2 mama x bg solek.. haha.. tu je motip aku nak jadi besauu haha ape punye org la....kalu nak cite kat cini mmg x abes la.. sampai tahun depan pun. x kan abes... anty aku cite lagy yep ...
jika tertypo sowi la yerp.. x suke bace 2 kali.. hihihhi

bout someone who makes me fell like my death is around the coner...T_T

oke.. he is very important to me a few years ago n today.. i don't wanna see his ugly face. ever again.... fullstopp..... enjoy dis song.. it's for u honey... 

Monday, 9 May 2011

my luvely family^_^

everybody have a family .. am i rite???.... hurrmm.. for me.. family always comes first.. i luv my family.. yeahh.. of coz la kan..kowang  pun of coz syg at family kowang.. yupp.. actually saya as anak sulong.. have to tunjuk baik la .. kire cam ....u noe.. hurrmmm.. mcm "___".. haha i forgot dat word.. haha.. biakan je la.. 4 now. saye nak introduce my family tu kamu-kamu sume..^_^...
da king of our family is.. Che Engku Aidil bin Che Engku Awang.... of coz laaa... the only one.. my boboh.. ahaks.. use to call him like dat.. here he is..tadaaa.. sowie.. my dad x wape suke bergamba neh.. so x byk yg ade lam dslr saye.. so lam camera die je ade.. ignored da date okeyh. mls nak edit.. hahha.. leceh.. so there he is.. (i also cal him buncit hahha name manje saye tuk abah.. die x marah bcoz die mmg buncit )
okeyhh.. now... my mummy pulak.she is..Tengku Zaimi Binti Tengku Mat. she da  queen of my dads.. haha.. she's a luvely woman.. die ni.. garang cikit.. tapi aku syg dye jugak.. die selalu marah2.. hurrmm.. a very moody woman la.. p x kesah.. i use to it.. dari kecik da.. haha.. but i luv her as much i luv daddy.. she's everthing 4 me.. i don;t care die nak marah2 or what eva kan.. n jagn pk sye ni baik la plak ngan mama.. setiap kali balik umah selalu je gadoh.. sall hal kecik je .. saye leh gadoh ngan mama.. haha. da jadi kebiasaan da.. if x gado windu.. kan..kan.. hahha. mostly.. aku gadoh ngan die sal kete la.. haha. kadang2 mama ni terlalu jage.. mcm aku ni budak kecik.. hahha. mybe die x leh terime agy kot aku da 20..hahha.. aku pun x rase mcm aku 20 pun.. haha.. oke2.. x nak byk cakap la.. dis is my cute beautiful mother.. luv u mum...
skang aku la plak.Che Engku Nur Aida bt Che Engku Aidil..(i'm proud with dis name).. nothing much to cite sal aku kan.. aku juz simple aje.... sape nak kawn.. dipersilekan.. kalu sape x nak tu.. x yah la nak menyebok kat cini kan.. get hell out of here.... i hate pretender n stalker.. or  what eva u r.. u tired of people like dis.. oke.. uiishh tetibe piss off la. ni.. hahha oke.. dis is me.. wallllahhh...
n my second lil sis...her name.. Che Engku Nur Idayu  bt Che Engku Aidil ..die ni.. agak ganas.. aku selalu gadoh ngan budakk nehh.. die agak gile.. but as org2 tue cakp la kan. air cincang x kan putuz rite... yupp mmg kiteorg selalu bergadoh.. sampai guling2..  our parents.. x tau nka wat ape da ngan kiteorg .. but.. as i said td kan.. anty die dtg n talk to me jugak.. ahaks.. mmg la.. adek. kan.. akukan kakak.. wahahhaa..(suke gune power yg ade nehh..) tapi yg sedeyh nyer,. last sekali of coz la aku yg nangs.. wahahha.. name je sulong.. but my parents x penah nak treat aku mcm sulong... aiisshh.. sometime.. aku suke.. but sometime aku rase nak sulong .. arrghhh confius... lantak la.. dis is da budak gile...
now.. move to my lil bro plakk..Che Engku Mohd Arif bin Che Engku Aidil. dis one.. i use to col him gemok.. sebab dulu die gemok.. haha.. n sangt "hudoh".. hahahah jhat nyer aku ni..n now die dahh x kurus tapi name tu dah mmg wujud tuk die kot.. dah sangkot kat die dah name tu.. haha.. budak ni perasan tuff.. haha.. x dekk la sgt.. pembuli no 1 aku kat umah ni.. tau la die tinggi dari aku... =_=".. kalu nak cite x abes.. if 1 ari anty aku ade peluang aku nak ketok pale die.. sampai aku puas.. wahahaha.. dendam2... NI die BUDAKK GEMOK...
n noe..da 2nd gemoks..in da house.. hahahha...Che Engku Nur Atira bt Che Engku Aidil... die ni..aiiisshh oke la.. but sometime die ni selalu piss me off..ntoh laa.. kadang2 kesian jugak.. oke la.. diz is her pic
my last lil sis is. Che Engku Nur Izzatie bt Che Engku Aidil.. she;s a little stubborn.. but biase la budak2... well nothing much to say about her..  so dis is her...

n now... da last person in my house.. he is Che Engku Ilham bin Che Engku Aidil... budak ni degill.. nak je aku ketok2 pale die.. die ni 2nd person yg suke buli aku.. aiiishh.. x bleh bla.. x padan nan kecik... he is.. a lil devil... kalu bab lappy... game.. serah kat die ni.. aku un x fahm ape die fahm.. aiiishh.. dis is him... 


well.. dats all bout my family..... if ade typo tu sowi la yerpp.. mlas nak cek balik da.. k babayyy^_^