Followers

Monday, 5 December 2011

MINOR PROJECT AKUHH!!!

sudaaaa pilihh.... 
tajuk neh.. pasal something yang aku minat gile2..
haha
actually mule2 aku x dekk la confident sgt nak pilih project neh
sebab aku tkot x dek dapat sambutan sebab sem kiteorg da la kene gabung ngan budak junior. sem 5 ngan DGA
bapak la ramainyew..
haih.. 
tkot project x jalan.je..
project tu namenyew. 
HELLO KITTY PERFUME
aku kene renew kan product neh,,, kene perkenalkan kat org ramai. sememangnyer x ramai yg tau .. 
lecturer agy la x tau dowang budak laki.. -.-"
 actually aku tkot jugak neh..
bende alah nih bukan untuk sume org which means lelaki x dek la yang pakai
kalu ade pun. bapuk2 je kowt haha
heermm...
aku hope sgt project neh jalan ngan lancarnyew. 
sekarang neh dah minggu ke 2.. sume assgment kiteorg lecturer soh buat berdasarkan 
project minor kiteorg.
so x dek la pening sgt... nak pikir bayak project boleh jugak aku gunekan tok minor terus kan
heermm... risau2...nehh..
tolong la jgn x menjadik pulak... 
animation lagik... x stat lagy rase mcm otak aku dah serabut gile...
doakan kejayaan sye ye kawan2.. :)

Thursday, 24 November 2011

sem 5 sudaaaa..

new semester 
new assigment
new 
new
new
new
sumenyew new..
pakwe jew x new hahha..
hehe
actually sem ni aku sangat
sesangat la bimbang yg tersangat amat
sebab subjek minor ni amat ler payahnyer nak decide.
takot salah pilih mati aku.. .kalau boleh aku malas la main tukar2 dah. 
mcm ade senior2 aku .. dah separuh jalan.. nak tuka laen plak...
ssh nak catch up balik.kalu otak laju x pe.. kene lembab cam aku neh... haha payah.
lecturer aku bagi aku decide sama ade aku nak product atau kempen...
hmmmmm first yg aku terpikir nak buat sebelum aku research ari tu. aku nak buat pasal hello kitty.
means product la.. mcm rantai ke.. toys kew... sebab bende alah tu comel sesangat.. haha
sem lepas byk project aku libatkan miss hello kitty tu..
lecturer aku pun mcm dah paham2 jew haha.. 
tapi tadi mase aku bincang2 balik ngan lecturer pasal projek neh... 
aku rase mcm hello kitty ni bukan ramai orang minat so maybe la kan.. time aku nak present tu.. x menepati mcm ape yang dowang nak so aku kind of scare jugak la.. nak pick yang tu.. aku kalau boleh nak amek yang  sume orang minat..bende yang common tapi kalau boleh gempak..(ramai saingan sem nehh.. budak junior neh ramai bebenor... budak DGA lagy haih)..
n kalu kite cite kat sesape pun dowang akan tunjuk minat yang same...
huh.
lebeh kuang mcm tuh leee.. 
tapi masalahnyer skang.. aku x dapat agy...
aku lebeyh minat ke product sebenarnye.. sebab kalu product..
skang ni kite ade byk teknologi kan..
means ramai yg minat bende2 mcm ni.. contoh fhone. zaman skang neh byk sangat jenis fhone yang canggih2.
bende teknologi neh  ramai pulak orang minat.. tingkat umor pun boleh kate sume peringkat kan..
tu kajian aku sendiri la...
so maybe aku akan pick bende teknologi kot .
. heeee~ 
aku risau jugak neh.. aku kalu bab2 nak present heeeee~~~
mcm sotong cikit...gedix
aku x rety sebenarnyer then  aku jadik malu.. then mule la tergedik2  kat depan2 org ramai..
haih... guane nehh... 
lecturer yg kenal aku mesty tau mcm mane aku time present
.. tapi kalu yang x kenal aku tu yang masalah ckit..
yg tu aku kene perbaiki lagy..
insyaallah..
okay lah... sampai cini dulu...
anty aku dah decide yang mane.. 
i'll be  needing a lots of help from u guys.. :) 
thank you 4 reading...

Monday, 7 November 2011

PKBM(LAUT) >>>NAVY :)

kalu nak ingt zaman ni.. mmg byk gile memory best...
dari stat join sampai abes .. mmg best..
kalu setakat kene ragging ngan chip kene jemur tengah panas mmg x dekk hal la..
dah kalis.. tu dulu la haha.. skang ni mau nak menangs kalu die buat lagy haha
serius best gile aku x dekk la pandai sgt time sekolah dulu.
spm pun takat cukup mkn je...
tapi subject paling aku suke subject AKAUN.. 
dulu aku mmg enjoy ngan  subjek tu.. sebab kalu aku buat tu aku jadi khusyuk..
aku jadi obses nan no2.. eh eh.. aku nak cite sal bende len tdkan okay2
time tu kan.. kiteorg 1 team...
chip kiteorg aja.. kali nak buat pape kiteorg kene buat same2..
x boleh buat byk group..
so kiteorg kene stick ngan 1 plantun tu..
means 1 plantun ade lebey kuang 40 org x clap aku.. ntah la aku pun da lupe.. haha..

aku skip la eyy. aku ingt2 lupe neh.. aku ingt part best2 je.. 

mule2 kiteorg berlawan kawat kat sekolah... means lawan ngan
team2 lain.. putri islam, krs, darat , lain2 lagy.. aku da lupe.. n kiteorg paling best kat ctu.. nampak tu permainan die.. hahah.. wahhh berbangge gile muke kiteorg time tu. wlaupun ade barray(x rety eje >> makhluk yg org pkai ats kepale yg berbulu tu.) yg jatuh tapi kiteorg x hiraukan langsung.. mmg gile time tu.. sume org bersorakk.. waahh.. bangge siott... time kiteorg buat mcm2 bentok .. sume org tepuk tangan... sile la anda-anda faham perasaan kiteorg time tu nak senyum x boleh... mmg tahan je la.. buat muke ganas... last sekali team kiteorg menang pastu kene buat lagy sekali persembahan.. wahhh.... bangge nak mampos weyhh.. haha.. 
pastu team kiteorg dapat hadiah  ngan cikgu ... ..

then kiteorg terpilih pulak pergy peringkat daerah...
time tu pun kiteorg menang.... best gileeeee...

then peringkat negeri pulak.. haaa time ni saket ckit...
siang mlm kiteorg berlatih..mmg x putus2 ,sampai sume pun kene tido kat sekolah time tu kiteorg tido kat bilik tv. mlm tahun bwu ke ape time tu.. hmmm sedeyy x dapt celebrate ngan family. tgok bunge api dari dalm kawasan sekolah.. .. nampak semangat die kat ctu.. best kan team kiteorg.. heeee~
..
mkn pun kongsi.. minum kongsi... kalu air tu tinggal cikit pun kiteorg kene share sampai sume dapat rase ...
haa tgok die punyer kerjasame ... "

time kiteorg lawan negeri tu kan.. mmg x best gile. sebab pengadil berat sebelah.. bengong! dowang bg udare menang padahal dowang ade buat salah .. team kiteorg x dekk buat salah pun...-.-" jht gile... last2 terpakse akur. bab time kitorg pergy cari pengadil tu balik pengadil tu da x tau pegy mane.. sowang pun x nampak batang idung.. sial je.. x dapt nak g lawan jauh dah...
pastu kiteorg punyer GI( die ni org navy yg jage kiteorg org tinggi gak r) best weyhhh...
die bg kitorg hadiahh.. dapat nek kapal seminggu belayar...
time tu xcited gile babish...
sumpah best...
mcm2 kiteorg blaja...
abang2 ngan kakak2 yg keje kat ctu pun best2 ...
mlm2 leteh tapi best bab kiteorg kene jage kapal.
sume on duty dapt tydo kejap2 je.. tkot ade lanun datg samun haha..
bese la kapal tentera kan.. ssh gak kan jadi tentere.. tapikan.. best gile sebab time aku duk kat deck paling atas uh... dapt tgok bintang.. kat laut x same cam kat darat aw.. byk gile bintang n byk kali gak aku dapt tgok taik bintang jatoh.. besttt.. cantek ...rase x nak balik.. tenang gile...
time yg paling mencabar time aku pegang senapang...lupe plak name ape. 16 ape tah haha.. berat nak mampus sekali tembak nak tercabut bahu aku. dah la aku kecik.. (org2 navy tu panggil aku ikan duyung..-.-")
time atas kapal uh aku dapat ramai abang.. haha.. best kowt, ade panggil aku adek manis la budak kecik la. ape lagy tah aku da lupe.. malu siak.. da la aku bdak2 time tu.. aku fhm dowang jarang jumpe pompuan.. dowang jugak baik aw dowang nasihat aku jgn jadi navy downg ckp kebanyakan org pompuan yg jadi navy sume da x elok.. hoho fhm2 la..
aktiviti ats kapal tu mcm2 yg paling seram terjun laut..-.-" yg tu aku sowang je x buat sumpah aku tkot sampai nak nngs ... org len sume buat aku je x buat aku tkot sgt2 time tu. seba aku nampak ade jellyfish besa gile2 dari atas. bukan sekor 2.. byk .. aku mmg refuse gile2. aku x nak.. aku rakam je la dari atas malang gile time balik x dapt bukak memory aku x dapt bace... sedeyyyT_T
time balik plak sume x nak balik... haha.. sume nak duk je ctuu.. x nak berpisahh.. best weyhh... okay la panjang plak aku bebel neh.. tgok je la pic yg sempat aku kutip ni.. yg x rosak.. heee

ni abang yg panggil aku adek manis.. -.-"pehal ngan gg aku un x tau.. time scan die jadi cam neh..
yang ni pulak P.O kiteorg
dis is my besfriend :) kembar saye

anis..:)
my kembar ngan cikgu kiteorg.. encem kan
team kiteorg :)
chip kiteorg..
time nak balik dari kapal
P.O jugak.... 
kawan2 rapat saye...:)

team saye...








hoho lupe name senapang neh..

time atas kapal nak terjun laut

\
haaa dis is yg aku cite 16 tu. berat nak mampuih..

us..:)

dulu aku duk minat kat abang nehhh..

us :)

tang mane ikan duyung pun x tau-.-"


ni pun lebey kuang cam abang gak arhh hahha

staff navy..

kehitaman kiteorg time neh

nak terjun laut..:) tapi aku x pun.. tkot

Sunday, 30 October 2011

subject minor..

hye all..
sape yg amek kos cam aku mesty tau kan pasal subject minor neh..
hoh.. tkot weyh..
aku tkot aku sala pilih ..
uurrgghhh ape la aku nak buat tuk subject neh kan..
heemm lecturer aku soh pilih 50 cth untuk subjek ni.. means sume sekali 150 example lah.
sebab die akan pecahkan pulak..
product-50
service-50
campaign-50
hhrmmm aku ingt aku nak wat product jew...
aku x stat list kan lagy wahaha..
punyer pemals aku neh..
.
.
.
. sebenarnyer   yg aku bimbang kan skang ni bukan projek ni..
aku bimbangkan sape akan jadi yg terbaik anty sebab budak batch aku sikit...
pastu kiteorg terpakse campur ngan budak batch yg amek 5sem.. dowang akan grade ngan kiteorg la nanti
buat final pun same.. haih..kalu batch dowang cikit x pe la..
ni batch dowang ramai gile.. brape puloh org tah.. sampai kene bagy2 group bagai..
siak toll.. mmg kene buat serious 100% la ni.. 
aku tkot gile pkkan hal tu..
lecturer pun ramai dah yg pesan.. 
sem depan jgn men2 lagy .. 
actually lecturer2 sume x setuju ngan keputusan uitm yg buat batch dowang jadi 5sem
sebab.. anty byk mende yg dowang x dapat.. sebab byk silibus yg kene skip..
kesian jugak aku ngan budak2 neh.. tapi aku tgok project dowang power2 jugak..
lagy la buat aku tkot.. haih.. harap2 la project nih lancar.. 
sumpah aku tkot gile..
tah kat mane dowang akan buat tuk project neh. sebab ramai sgt ...
jgn la kat padang...-.-"
plezzz laaa jgn ade pape yg jadi anty kan..
hope sume jalan ngan lancar anty... 
HOPEFULLY...!!!!

Saturday, 22 October 2011

mate susah nak lelap.. INSOMNIA ATTACK!!

aarrghhh..
ape kene tah ngan aku ni..
dah kene penyakit insomnia kowt gggrrrrr
leteh aku lelap...x tydo2 jugakk.. dah la time cuty2 plak tu..
time aku kat kolej x nak pulak dtg penyakit neh grrr..
time aku nak lelap jew.. dtg la bende2 yg aku nak buat.. time neh bwu nak terpk..
aku pk mcm2 bende... 
nak keje la..
gado ngan org la.. ape nak buat besok la.. 
last2 bukak lappy layan cite x tydo2 jugakk hessshhh...
time ni pulak la nak sedeyh2. 
pastu ckp sowang2.. -.-" mengong betoi...
pastu pagy besok bgun 2-3 tghri.. bgos kan.. hahahXD


n kdang2 uh aku bleh ckp sowang2... (very creepy right..aarrghh mkn budakk)
pastu bile teringat bende sedeyh aku diam then nangs pulak.. pastu normal balik.. wtf!!! aku x tau la penyakit mende da ni..
pastu tetibe jadi gile.. 
kurang kasih syg nehh hahaha...
actually aku mmg suke ckp sowang2... 
n of coz time org sume x dekk.. 
kowang ingt aku gile nak ckp sowang2 depan org ramai.
xpasal2 aku kene heret anty g tanjung rambutan haha
aku x tau ape jadi dah ngan otak aku... kalu kul 9 aku tydoo.. kul 10 jap g aku bgun balik..
pastu kul 4 anty bwu bleh tydo.. 
mcm kene sumpah kan..-.-"
sgt bangang..!!!


time kat kolej plak.. setiap mase aku nak tydo.. dah mcm mayat aku rase hahaXD
abes class tido.. abes buat keje tydo.. mmg mase tydo aku byk gile..
kat umah hampeh... keje mmg x dekk tido x dapt mcm mayat idup la pulak..
ggrrrr... 
i hate insomnia...
hibernation lagy best hahhaXD
sekian terime kaseh...
tahan telinge la jawabnyer.. (naseb aku ni bebal..) telinge biawak..

Sunday, 16 October 2011

kegemukan teserlah..grrr...


OMFG!!!!
first time badan aku naik..



dulu aku nak sgt bdan naek.. sebab ramai org ckp aku terlalu kecik..
then pas badan mule naek.. aku jadi tkot la pulak..
GOSHH!!!
seriously!!!! 
I NEED HELP!!!
aarrgghhh!!! sumpah tension nak mampos..
plezzzz...
keje aku cuty nehh.mkn tydo je...mane badan x naek..
actually aku dah perasann sebelum ni badan aku naik..
tapi  as long as people x tgor.. aku bleh calm down lagy..
tapi semlam ....
aku tengah syok2 layan KIPIDAP WIT DA KARDISIAN..
adek aku yg laki tetibe tego... along !!!! knpe mu... !@#!#.. pastu die wat muke kembung..
xpsal2 aku maki die.. F U! hahha.
arrghh tolong jgn tego ...aarrghhhh 
pp aku da naek.. dulu nak sgt skang da dapt amek kaw... mule kelam kabut..siiiakkk..!!!


cepat la cuty neh abes.. aku da penat mkn.. uurrghh ..
T____T

Monday, 10 October 2011

first time kene saman..

aarrgghhhh bangang yang tersangat la banggang...
actually mmg sala aku.. hahaXD aku x bleh dowh tgok polis ke jpj ke..
aku jadi cuak.... muke x nak lagy pucat mcm org maty...
malu weyhh.. aku nampak aku bleh plak g stat kete pastu lari.. mane die x keja.. aiihh..
die kate sye bukan nak tahan awk pun sye nak tahan mto tu dah nampak awk lari
mane la tau awk bwk pistol ke ape ke..
watta??? muke mcm aku bawak bende2 cam tu..-.-"
ape ke bangang nyer awak ni incik jpj...
sye tau salah sye 
XDEK LESEN!!!!
byk bunyik pulak...
ckp aku budak2 la... umo x cukup la.. x cukup tinggi la'

nak je aku langgor balik kete dowang.. sabo je la..
pastu tanyer duk mane la.. konon korang ni baik la.. yg pakcik sowang2 tu okay la.. yg
keling tu siap soh aku letak bantal bagai ..-,-" awak sangt la F..

x psal2 melayang wet aku.. tambah cuak ,bapak aku tau aku kene saman...
mama aku tau.. mmg kene kerat leher aku..
tapi aku jenis  senang duduk pulak law x bg tau abah aku..
so mlm tu aku mmg x leh duk diam..mcm mane pun aku kene gak bgtau die...
 muke mmg x nak gelisah agy mcm anak maty pun ade..
keluar brape kali g pusing2 depan abah... die tgok je.. naseb x tanyer knpe..
haha..
then aku decide ikot die g isi minyak kete bab besoknyer die nak g kuale ganu ade meeting katenyew..
aku folow la die .. aku mmg suke ikot die g mane2..
so aku ingt dis is my change. okay... muke aku cuak.. x bleh duk diam..
mulot asyik sebot2 sal saman.. tetibe abah aku ckp pasal lesen...
aku dah cuak ckit.. aku wat bodo agy layan je die... haha pastu ... lepas isi minyak pastu g beli rokok.. 
aku x brani agy nak bgtau,, then dah agak2 dekat nak sampai umah.... aku cite slow2...
huhhhh.. die x marah pun..-.-" legeeeeee
aku je menggelabah lebey.. tapi aku x bgtau mama..
aku ckp kat abah jgn bgtau mama..
n yes aku caye die.. bab sebelom nehh.. mmg byk rahsie kiteorg hahaXD
love himmm ketat2... best father ever...
hhmmm besok aku nak g settlekan bab saman tuh.. thnk god... 
mane x cuak... 1st time... jpj tuh da la cam gatal je... huh...  

pengalaman pertame aku la ni.. ahhaXD tu je nak cite sebenarnyer.. haha..
thnk sebab bace,, ^ ^

Sunday, 18 September 2011

hasil kerje saye...


hye ...minggu lepas aku kene create something daripade 3 bende ...
1- backhoe
2-wolf
3-t-rex
agak susah la.. tapi aku try gakk.. terpakse la.. assgmnt x buat x dekk la markah... 
hmm... actually aku ade jugakk search... pastu copy ckit kat internet.. hehehe,.
so ni la die.. x tau nak kate ape.. lecturer aku ckp character da ganas.. tapi mcm x ciap.. hahha
aku pun da x tau cam ne nak buat dah... gune gradient je... aku x rety sgt photoshop,, aku gune ai je la... hahah..XD 
ni la hasil keje aku...
ckp pun dah meraban da.... 



yang kat bawah ni plak untuk puan bayanti... yg movie aku cite dulu...(kalu kowang follow la hahha)
x dekk la cantek sgt... 
heeee~ 


cover dvd



movie poster

Thursday, 8 September 2011

asgmnet...(student best frend) -.-"

today aku buat assgmnt untuk encik jai.
visual advertising
satu iklan.. n 1 agy booth.... actually bende ni x dekk la serumit keje2 len... jus sketch ,proceed, trace jew...
tapi.... yg membengang kan aku at cini... pasal.. keje ni.. aku buat2.. tetibe lappy aku padam...
kalu sekali x pe lakan.. ni sampai 3 kali.. ape kowang rase????
dengan keadaan berpeluh2 buat neh... tengahari pulak tu.. pastu tetibe ilang cam tu je,
aku rase nak g g guling2 atas tar tu... bengang die. toksah nak cite la kan...
mmg hasil die len2.. la pulak.. sebab aku x ikot 100% mcm yg aku trace... actually aku x pandai lukis.. heheh..
result sketches aku sgt la burukk... toksah nak bgtau la...
ngan kaler ntah pape.. aku x paham aku yg aku buat... tapi setelah ditouch up dalam AI aku rase result die mcm okey la cikit.. walaupun aku tidak berseni.. hahaXD 
as a graphic student.. jiwe graphic tu aku try jugak carik... 
dari pagy td sampai la pukul 10mlm td bwu siap keje aku... 
mmg x patah pulak pinggang akukan.. hahaXD dah mcm nenek tua aku rase...
okay la ckp byk un x gune..
dis is my work...
x submit lagy neh... 
bg kowang tgok dulu hahhaXD hope la accept..

visual ^ ^


my booth ^ ^


aku addict dengan hello kitty... so sume aku buat hello kitty.. hahhaXD

Sunday, 14 August 2011

my work..^ ^ sorry kalu x cantek

aku x pandai sgt bab2 lukis ni.. tapi aku suke melukis..
heee~~
ni keje tok en ujang...
aku kene wat marker rendering (yg aku ckp salah paper ari tu )
ni r hasil keje die..


 





 

 

ni pulak encik zaki punyer.
flow chart aku.. x dek la cantek sgt... heee~~
.......




heeee~~~ dats all.. .
insyallah akan update lagy.. byk lagy sebenarnyer..
lembab pulak tenet, heee
daaaa~ ^ ^