Followers

Thursday, 25 December 2014

banjir 2014

Assalamualaikum.
as we all know sekarang ni musim hujan yang sangat teruk kan.
banjir sana sini hmmmmm especially belah pantai timur.
 risaunya. family semua ada kat sana and aku kat sini tido tempat selesa 
hati ni meraung nak balik tolong apa yang patut.
if only i can do something for them.
anak2 yang besa semua busy .. 
sorang kat puncak alam.(me), abah x kasi aku balik ,
aku nak balik tp disebab kan aku ni pompuan and sorang je drive balik lagi abah aku bertambah risau.
so nak sedapkan hati dorang aku stay..
kalau tak dah lama aku balik ni. hmmm  dugaan - Mu Ya-Allah.
harap sangat x ada apa2 jadi kat family . 
risaunyaaa.. hmmmm makan ke dorang?, mandi ke?, sehat ke?
adik2 aku semua kecik2 lagi . hmmm
yang sorang tu kat sabah.. flight lambat lagi.. 
yang sorang lagi lelaki tu kerja . kat kapal mcm mana nak balik. hmmmmm
aku je la pun paling dekat dengan dorang. and lepas aku siapkan semua2 ni aku nak balik aku x kire apa nak jadi .. janjji aku boleh tolong dorang. what ever it takes.. i will go home and meet them ..
aku x nak jadi anak yang ada time senang je. time susah x nampak muka. 
NO! thats not me! aku nak balik... nak settlekan semua kerja2 ni and go straight home. 
my mom need me. my dad need me. my little brother and sister need me.
i will go home. dun worry. 

and please BE SAFE!!
PLEASE..

Tuesday, 23 December 2014

Semester 5

Assalamualaikum,
Busy busy busy.
Ni dah semester 5 . Kiteorg dah start prepare untuk degree show next sem. Tajuk semua dah pilih.. phewww and progress die setakat ni sangat laaaaaaa banyak. Nak proceed itu ini dengan lecturer kan. Hmmm
And next sem lagi busy.  I hope it be smooth. And please jgn la ada bende last minute yg x siap nanti. Hmmmmmm
Aannnnndd yeay!!! One more sem to go and bye bye kerja pulak cari uwang..  harap xdek la repeat apa2 amin amin amin. Wish me luck..


P/s: saja je nak post . Haha. 😽

Thursday, 20 February 2014

Change for a better life

Hello.. assalamualaikum..
Hmmm lately aku byk betol fikir.. i dun know why.. sejak xdek keje nak buat ni aku jadi byk sgt fikir.. fikir bende yg sebenarnya x penting pun.
Hmmmm dan sebab aku x byk ckp ni pun sebab aku gaduh ngan mama.. hmm yes aku dr dulu lg selalu je gaduh ngan mama.. x tau la ape bende yg x kene..
Sometime tu ade slah aku and tau2 je lah sometime yg lg 1 tu kan.. hehe..
Actually aku dah penat la gaduh2 ni semua..
Aku fikir2 balik.. bukan aku dpt pape pun.. dpt duit? Emas? Intan? Berlian? Jauh sekali..
So i decided to lower my ego and say sorry to people..
As human being kita kene jugak ubah. X semua kite buat betol yedak?.
And aku pun nak la jugak berubah. Alhamdullilah.  Aku dah boleh pijak ego aku.. heeee. Ya Allah kalau dulu aku x penah berani nak sebut perkataan sorry. Lg2 kalau aku tau tu bukan slah aku..
Tp xpe lah.. people change kan. I feel better now.
Tenang lg. Good effort makes good result kan.

Bye

Saturday, 4 January 2014

new life it is.. i'm struggling for degree now.

hey!, long time no publish..

im sorry.. its been so busy lately.. plus i forgot my email and password.. and too lazy to search into google haha..

and today is my lazy day and no one is here.. so im bored and i decided to find my old email back.. and pooff.. here i am.. publish again.. haha..(poyos much)

owhh okay.. about my degree life.. hmm quite tuff.. but i can get trough it.
 actually its about  the end of semester now.. so its been 6 months im here in Puncak Alam. hmhmhm...
nothing's special here..

actually i kinda miss my family a lot.. yeah.. i've never been this far with my family tho~

but i kinda like it sometime because it taught me how to be independent.. hmm..

so

wish me goodluck then..

bye bye~ :)



Tuesday, 28 May 2013

Diploma in my hand now!! yeay!!

Assalamualaikum, fellas ^ ^
aku dah grade!!! yeay!!

deboo gok naik pentas ritu..
hew hew
blog mmg always lambat ..
gua busy. plus. 
x dek idea. td baru teringt aku lupe up  blog sal aku dah grade. 
hehe..
 omey dok kite pakai tudung :D

so now aku tgh tunggu turn nak sambung degree plak. mybe bulan 9 ni..
doakan aku dapat ye..
harap2 sgt la dpt.

last week pergi interview pasal degree ni la..
alih-alih untuk student yg dah ade diploma dowang kate x payah interview..
phewwwww kejap..
pastu rase mcm x berbaloi plak dtg,.
kejap sgt kot.

kite ni punye la semangat siap bawak folder A3 pastu siap bawah sample perfume bagai
macam tgh nak present time dipshow dulu haaaa. last2 dowang kate kowang yg dah ade dip ni x payah interview eh. pegi sane masok dewan..
time tu muke cuak gile kot. sebab mane la tau dowang tnyer soalan pelik2 kang. dah la lame tinggal buku.
kan tanyer basic grapik semua. mamposs aku.
study2 jugak tp x ingt gabra punyer pasal.
last2 dowang kate. kowang duduk barisan ni ehh. pastu beratur sowang2 isi borang yg kitorg bg tu
then pas kat saye balik. then kowang bleh balik..
then kiteorg muke sengih je manjang..
ade yg dari department fine art tu lg la. siap bawk artwork bagai haaa.
kiteorg grapik ni. kertas je yg byk. ade yg bawak pendrive je. gempak2 je semua.
last2 x payah pun tunjuk .. peeeh..

isi la kau borang A then balik cenggitu je.

so now. jantung dupdapdupdap.
tunggu result.
harap2 dapat la hendaknye.. :) 
jumpe la kawan2 semua nanti.
dan aku tetap jadi junior kowang .demm..
like i care, (tangan ats bahu mate atas ) 
buli tetap buli.. haha..
wa gangster ikip maaaaa.
bye 

Thursday, 4 April 2013

NEW JOB AT KEMAMAN!! :D

alhamdullilah~ 2 bulan terperuk dlm umah.
sebab terlampau-lampau bosan.
aku keluar jejalan carik keje. mane la tau sangkot..
hehe.. byk gak resume aku hantar sane sini. tpi aku lupe re-edit salary -.-"
patut ler x call-call. demm..
(ma bad).

And now, aku dah dpt keje kat area2 umah aku.
which means. aku bleh la save2 duit.
x payah pk mkn. hehe..
even gaji x brape sgt. 
insyaallah.
one day. akan naik jugak. slow2 panjat bukit kate org kan. hehe

my company's name is Infinity Colouring Printing.
so if anything i can help. just cntct me ^ ^.

pray for my success :D 
xoxo~
 

Wednesday, 12 December 2012

dunia aku sekarang

alhamdullilah.
okay.
walaupun gaji aku sikit.
aku nak kumpul pengalaman tu yang penting
dan alhamdullilah jugak bos aku bukan org yang kedekut ilmu.
die pun mcm berharap dengan aku.
mmg agak ssh nak jumpe bos yang mcm ni,
:)
naseb baik aku jumpe. 
weeee~ 
besok die nak kiteorg ada kursus printing pulak
yeay! 
aku apply jadi graphic designer
aku dpt belajar printing, aku dpat belajar correl draw. :)
alhamdullilah. 
walaupun die cina.
die x anggap aku mcm org lua pun
 aku harap . aku pun dpt lah tolong ringgankan kerja2 die :)
thnk you kevin~ 

die layan aku mcm aku anak die pulak :)
belikan aku nes , cume slh beli ori je
 gua suka latte meyh~
haha.. 

slow2 panjat bukit. nanti sampai la atas kan :D 
doakan kejayaan aku :)
aku ingt nanti aku dah kaye aku nak belikan rumah untuk parent aku :)
aku dah byk menyusahkan dowang. 
(ckp pasal bende lame, air mate aku mcm air terjun terus -.-" )


insyaallah satu hari nanti. 
:)